banner badalona

Cercar

66
Suports
Ajuntament Proposta Ciutadana

Pacificació de Francesc Layret

Cal tornar als vinanats el Centre de la ciutat. Paral·lelament a les calçades laterals de l'autopista sentit Barcelona que comportaran una davallada del trànsit al Centre cal apostar per la peatonalització d'aquest carrer, on avui és difícil de conviure els vianants en voreres molt estretes amb el trànsit rodat, la distribució urbana de mercaderies i el transport públic.

El carrer és un dels punts de la ciutat que més trànsit de vianants concentra (comptatges del PMU) i amb unes voreres que en molts casos estan fora normativa d'acessibilitat (en algun punt menys de 0,80 cm). Pel que fa a la circulació de vehicles privats en destaca sobretot un trànsit veïnal, de transport públic i de distribució urbana de mercaderies, àmbit en el qual cal donar solucions. El trànsit passant ha de ser desviat per les calçades laterals de les calçades laterals de la C31. 

Cal que l'Ajuntament doti de partida pressupostària per reubrnaitzar aquest carrer amb plataforma única així com també controlar els acessos a l'illa de vianants del Centre i fer les mesures adients per a garantir l'eficència en la mobilitat als carrers de l'entorn.

+info: http://bdnmobilitat.cat/pacificaciocentre

Comentaris

Si ciutats com Granollers han pogut peatonalitzar les seves carreteres nacionals, convertint-los en eixos comercials i de passeig molt potents, ja és hora que a Badalona ens creiem que aquí també és possible. Estic convençut que si mai es materialitza tothom preguntarà per què no ho havíem fet abans. Francesc Layret té el potencial de convertir-se una artèria comercial i de passeig ampla i còmoda, que completi juntament amb Mar i Canonge Baranera l'eix de petit comerç més important de Badalona. Està més que demostrat que la zona de vianants als centres urbans afavoreix el trànsit de persones i per tant el petit comerç. El tram més estret (de Martí Pujol a Pl. de la Vila) és un dels trams més transitats de Badalona i la porta d'entrada al nostre centre per tots el que vénen en metro, i la imatge que oferim ara és simplement lamentable. No ens podem oblidar per descomptat, del guany en qualitat de vida que suposarà per veïns i vianants transitar per un carrer segur, sense vehicles, sorolls, fums ni barreres arquitectòniques. Pel que probablement és un dels projectes urbanístics i amb més retorn econòmic i social que es pot plantejar a Badalona avui, el meu suport rotund!
Publicat per Adrià Oliver Casamajó el 14 Juny 2016
Go
Publicat per Edgar S. Tejada el 15 Juny 2016
Moltes gràcies per la teva aportació. Aquesta actuació cmporta una complexitat tècnica ( està pendent la construcció dels laterals de l'autopista i altres qüestions relacionades amb la mobilitat) que fa inviable passar-la a votació. En tot cas, des de l'Àrea d'Espais Públics i Mobilitat es treballarà per millorar la peatonalització d'aquest espai.
Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament.
Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::