banner badalona

Cercar

156
Suports
Tota la ciutat Proposta Ciutadana

Museu del Còmic a la CACI

Badalona és una ciutat molt mancada de referents culturals a nivell de país. Proposo realitzar les inversions i actuacions pertinents per desencallar i portar a terme el Projecte de la instal.lació del Museu del Còmic i la Il.lustració a l'edifici de l'antiga fàbrica CACI.

Comentaris

Com a proposta d'aprofitament d'un espai rehabilitat en desús és fins i tot interessant, però cal recordar que la paralització d'aquest projecte es deu a que hi ha un risc molt important de que sigui deficitari i que la Generalitat o l'Ajuntament no s'hi puguin fer càrrec. Amb els temps que corren no convé crear un altre equipament cultural que acabi tancant perquè no es puguin cobrir els gastos de manteniment. http://www.lavanguardia.com/local/barcelones-nord/20150205/54426811328/escepticismo-badalona-museu-del-comic.html
Publicat per Alan el 09 Juny 2016
Bé, crec que "en els temps que corren" la cultura ja ha suportat prou el paper de ser "allò prescindible". La cultura és allò que ens defineix i ens identifica. Risc de que sigui deficitari, econòmicament parlant, sempre n'hi haurà, siguin equipaments culturals o de cap altra mena. El que cal és dur a terme una bona gestió cultural de l'equipament. I a més pot ser una molt bona oportunitat per a la ciutat en aquest sentit, si es fa una bona gestió, per esdevenir referent en un sector cultural, el del còmic i la il.lustració que avui dia es troba a l'alça. I un element més per donar visibilitat a la ciutat i promoure el turisme.
Publicat per Alex Loro Andrés el 09 Juny 2016
Ep, jo no he dit en cap moment que la cultura sigui quelcom prescindible, penso tot el contrari; m'enorgulleix moltíssim que el Museu de Badalona sigui el primer o segon museu més visitat fora de Barcelona any rere any, i allà on vaig sempre m'escapo a veure el museu més important. Ara, es va estudiar la seva viabilitat i es va rebutjar perquè no sortien els comptes, planteja't quin gruix de turistes de Barcelona (que ens agradi o no és el nucli de turisme) vindrien a Badalona només a visitar aquest museu. Oi tant, jo vull el museu del còmic, i també un museu sobre la guerra civil espanyola, i un altre sobre videojocs, però tristament jo no he inventat el món i si un equipament és molt deficitari per molt bona gestió que se'n faci en el mateix moment que govern no se'n pot fer càrrec del manteniment el museu tanca o es menja altres partides municipals, trist però cert. De totes maneres estigues tranquil, ja ho som, un referent cultural, tenim uns jaciments arqueològics de la Baetulo romana meravellosos. Tot i així enhorabona per la proposta, si està tenint tant d'èxit deu ser per alguna cosa. Salut!
Publicat per Alan el 09 Juny 2016
Bé, no seré jo qui discuteixi sobre plans de viabilitat que no conec ni se com es fan, per tant aquí lògicament només puc expressar la meva opinió. A veure, tal com ho entenc, l'espai no hauria de limitar-se a l' únic propòsit d'esdevenir un museu d'exposició. Hauria de donar cabuda a tot tipus d'activitats relacionades amb el mòn de la historieta (tallers de dibuix, etc.). Però encara més. El còmic pot situar-se dins d'allò que es consideren cultures alternatives o subcultures. D'aquesta manera podrien organitzar-se tota mena d'events, com per exemple, jams de literatura, poesia i música urbana; espectacles de poetry slam, rings de filosofia, exposicions d'artistes novells, espais d'experimentació teatral i performance, etc. Ara mateix existeix un interès creixent a Barcelona sobre tot aquest tipus d'activitats i Badalona no disposa de cap espai per satisfer aquestes creixents necessitats. L'únic espai que existia en aquest sentir, Els Genis, a més de ser de titularitat privada fa anys que va desaparèixer. Per altra banda, la mateixa situació de la CACI, atreuria visitants estrangers que vinguessin a les platges a l'estiu. I ja no diguem sobre els visitants que rebria durant els dies dels salons del còmic i el manga... Bé, torno a dir que no deixa de ser una opinió, però que espai n'hi ha, penso que només es necessita una bona gestió cultural per fer-ho viable. I crec que Badalona no només s'ho mereix, sinó que mecessita un espai dinamitzador d'aquesta mena. Salut!
Publicat per Alex Loro Andrés el 09 Juny 2016
Personalment, crec que si ens fixem (atenció que dic fixem, no copiem) amb bons exemples que han apostat per el còmic, com és, per exemple, la ciutat d'Angouleme ( http://www.bdangouleme.com/ ) a França. Veuríem que si ens atrevíssim a agafar una plaça becant a l'Estat de referència de la vinyeta (com va fer Sitges en el seu moment amb el cine de gènere terrorífic i de ciència-ficció) veuríem que seria un bon primer pas en aquest sentit l'apostar per un Museu del Còmic. Crec que que sigui deficitari o no depen, directament, de fins quin punt es creguin el projecte els responsables d'aquest. Sempre he cregut que apostar per elements com aquest ens ajudaria a tenir possibilitats de ser candidats de ser anfitrions d'un saló del còmic o del manga. Estic d'acord amb l'Alex amb la possible promoció de l'anomenada "subcultura" a la ciutat a partir del museu i altres activitats. Bon exemple ha sigut l'esdeveniment de pintades de murals durant les passades Festes de Maig.
Publicat per Ferran el 11 Juny 2016
Molt interessant l'agenda d'actes del festival d'Angouleme Ferran, es podrien extreure bones idees. Una altra cosa. Ahir, comentant la jugada amb l'amo de la llibreria especialitzada Frikiplanet, em comentava que de tant en tant es reuneixen amb representants del que seria, crec que em va dir, la direcció del Museu a la Caci. Per una banda, deia que mai hi ha cap representant de l'Ajuntament en aquestes reunions. Per altra banda, que no semblen tenir una idea clara de com enfocar el tema del Museu, ni tan sols el contingut de la que seria l'exposició permanent. Sembla que la idea era recopilar material nomès a partir de donacions! Esteban pensava, crec que molt encertadament, que es necessita una inverssió per l'adquisició de material, per disposar, per posar nomes un exemple significatiu en un museu dl còmic a Catalunya, d'un exemplar de Mortadelo signat especialment pel Museu per Ibáñez. Davant d'això apareixen unes quantes preguntes: Qui està fent la planificació? Té algun coneixement sobre el mon del còmic i sobre gestió cultural d'aquest tipus d'espais? Els estudis de viabilitat s'han fet sobre aquestes bases inexistents? Per què l'Ajuntament no es vol implicar?
Publicat per Alex Loro Andrés el 12 Juny 2016
Valorem i compartim la teva inquietud pel que fa al Museu del Còmic. Tanmateix, el projecte és competència de la Generalitat i per tant no pot anar a votació. Ara bé, el govern municipal ha incorporat la proposta en les negociacions amb la Generalitat sobre els usos de l'antiga fàbrica CACI, especialment pel que fa a la instal.lació del Museu del Còmic i la Il.lustració.
Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament.
Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::