banner badalona

Cercar

96
Suports
Tota la ciutat Proposta Ciutadana

Evitar l'abocament d'aigües de les clavegueres al mar

A Badalona les aigües de la pluja dels carrers van a parar a les clavagueres i es barregen amb les aigües negres dels residus domèstics per anar al col·lector de la platja per ser conduides fins a la depuradora del Fòrum.

Quan plou una mica, el col·lector no té capacitat per  absorbir tot el volum de residus i aquests són abocats directament a la platja. Aixó fa que durant 3 dies com a mínim, l'aigua del mar està pestil·lent,  la platja està inutilitzada i el que és pitjor, contaminem molt més el nostre agonitzant Mar Mediterrani.

Cal pensar una solució a aquest problema: la construcció de més dipòsits pluvials (com ja s'ha fet a l'Estrella -Rambla Sant Joan) o ampliar el col·lector. Són obres molt grans que cal planificar a llarg termini per això cal posar-s'hi aviat per aconseguir resultats en el futur.

Comentaris

Des del 2013 Badalona disposa d’un dipòsit regulador d’aigües pluvials situat per la Rambla de St. Joan. És capaç de retenir les aigües residuals i pluvials en dies de pluja intensa i, per tant, evitar inundacions en una part considerable de la ciutat. D’altra banda, millora la qualitat de l’aigua del mar del nostre litoral, gràcies al control sobre els abocaments de l’aigua de pluja. És una infraestructura molt important i no precisament barata, de fet el projecte va estar cofinançat en el 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea. Ara bé, tal i com comentes, no és suficient en absolut disposar només d’un únic sistema com aquest per a tota una ciutat com Badalona. Sens dubte que seria una idea molt a considerar l’emplaçament de més infraestructures d’aquest tipus.
Publicat per Joan el 22 Juny 2016
T'informem que aquesta proposta efectivament suposa una inversió molt gran que sobrepassa el total disponible en aquest pressupost participatiu. No obstant l'enmarquem dins el conjunt d'actuacions del Pla de Clavegueram que ja prioritza un seguit d'actuacions prèvies a la construcció de dipòsits. Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament.
Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::