banner badalona

Cercar

97
Suports
Tota la ciutat Proposta Ciutadana

Programa de protecció d'animals

Incloure en el PAM un programa la protecció d'animals. Actualment i incomprensiblement, el PAM no disposa de cap línia d'actuació específica destinada a la protecció d'animals.  Els animals mai han estat una prioritat. Però en un govern progressista seria esperable una major atenció i sensibilitat envers els animals i les entitats que desinteressadament col.laborem i en molts casos suplim, les competències municipals en la matèria.

Seria necessari incloure una línia d'actuació que inclogués:

- Campanyes bonificades d'esterilització i xipatge d'animals de companyia.

- Augmentar l'aportació municipal destinada al programa CES (CAPTURA-ESTERILITZACIÓ-ALLIBERAR AL LLOC D'ORIGEN)

- Augmentar la subvenció municipal a les entitats protectores d'animals del terme municipal de Badalona, donat que resulta insuficient per mantenir la població d'animals al seu càrrec.

- Major control de colònies urbanes de gats, mitjançant l'estudi dels punts d'alimentació i estudiar la possibilitat d'atorgar carnet d'alimentadors als seus responsables, que ja funciona en municipis com Barcelona.

- Establir els protocols d'actuació municipals,  (actualment no existeixen)  davant d'una alerta d'un animal abandonat/perdut/ferit o en perill, que doni resposta immediata a la problemàtica detectada les 24 hores del dia i que no quedin sense atendre alertes, perquè una única persona no està al seu lloc de treball, pels motius que siguin. Que es centralitzin els avisos i s'estableixi un protocol clar d'actuació (salut, GU i Mossos d'Esquarda, CAAC). 

-Establir convenis de col.laboració amb les entitats protectores per la feina de suport a l'Ajuntament en matèria de recollida d'animals i recuperació, ja que aquestes supleixen la feina què per competències li correspondria a l'Ajuntament de Badalona.

- Dur a terme, amb col.laboració amb les entitats protectores del terme municipal, de campanyes d'adopció. A aquest efecte, s'inclourà un apartat a la web de l'Ajuntament, d'adopcions, que linkarà amb les pàgines webs de les diferents associacions, congressos d'adopcions que es faran anualment, merchaindising, etc...

- Campanyes de sensibilització contra l'abandonament i recordatori de les sancions què es poden imposar pel supòsits d'abandonament i maltractament d'animals.

- Establir un protocol per la retirada de la custòdia d'un animal pel supòsit de maltractament o abandonament.

 

 

 

 

Comentaris

És una llàstimaque grans ncessitats i idees com aquesta hagin d'estar sotmeses a la almoina d'inicitaives com aquesta. És una necessitat tot el propossat, però més enllà d'aixó, és de justícia el actuar en nom dels que a més d'estar protegits mínimament per la legislació vigent, els animals no humans, siguin tot sovint obviats i no es compleixin les normatives de protecció animal a nivell municipal, ni autonòmic ni estatal. No es tracta d'un luxe, ni d'un caprici, sino d'una necessitat real. Parlem de principis tant bàsics com el dret a la vida, el dret a no ser agredits, el dret a la integritat física i a una linia bàsica i precaria de subsistència. Com podem encara estra parlant d'això quan és quelcom evident i és una obligació de les administracions? Com és que les administracions ho deriven a la seva major part als ciutadans voluntaris i ni tan sols els donen suport o aquest és tan petit i insignificant que ratlla la ridiculessa? No oblidem que això és una OBLIGACIÓ de les administracions i que ho incompleixen contínuament !!!
Publicat per Cristina el 28 Juny 2016

Agraïm la teva aportació i t’informem que aquesta proposta ja està contemplada en el programa del Servei de Salut: "Animals i Ciutat". A través d'aquest programa es desenvolupen les competències municipals en protecció dels animals i tinença responsable. Algunes de les teves recomanacions preveiem que es puguin impulsar abans de final d'any i per tant aquesta proposta no pot anar a votació, perquè ja s'assumeix per l'equip de govern. Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament.

Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::