banner badalona

Cercar

4
Suports
Dalt de la Vila Proposta Ciutadana

Salvem Dalt la Vila

El barri de Dalt la Vila està envellit, degradat, deixat, descuidat, abandonat…

Entris per on entris al barri dóna la sensació d’haver travessat un túnel del temps i haver retrocedit uns quants molts anys. Algunes de les fotos d’en Josep Cortinas a la plaça que du el seu nom semblen contemporànies i especialment la del carrer de Lladó.

Dalt la Vila està brut, fa pudor…

De vegades em pregunto si Dalt la Vila pertany a una ciutat diferent a la dels barris del seu voltant: Mentre que en aquests la quantitat d’excrements de gos ha minvat (o es recullen amb més freqüència) em fa la sensació de que a Dalt la Vila ens hem convertit en el pipi-can central.

I tot això no és deixadesa veïnal; és despreocupació municipal!Les actuacions que afecten Dalt la Vila estan pendents, en consideració, …, som el barri de l’eterna promesa!

No és just limitar i relacionar les actuacions només al patrimoni del subsòl; els romans hi visqueren fa un bon grapat de segles però els Daltvilatans del segle XXI hi vivim ARA. Les actuacions municipals s’han de pensar i fer pel present i en vistes al futur ; el passat ja és història!

 

Perquè no s’actua en el barri per:

Fer el barri més habitable, saludable i actual.

Recuperar el patrimoni, preservar-ne l’encant i promocionar-lo com a reclam turístic tal com s’està fent arreu de Catalunya i de molts països. Però no pensem només en els romans... donem també la importància que es mereix a la història més contemporània. L’Ajuntament ha d’abandonar la idea de que Dalt la Vila és només un lloc on es troben la majoria de les restes romanes i passar a entendre que Dalt la Vila és el barri que embolcalla aquestes restes romanes i que com a tot bon regal el paper d’embolicar hi juga un paper molt important en la imatge, la de Badalona en aquest cas.

 

Harmonitzar les façanes, fent especial esment en la del nou, exagerat, desencertat i desubicat edifici de la Plaça de la Vila Romana.

Harmonitzar el paviment de tots els carrers i convertir el barri en zona de vianants amb pilones intel·ligents.

 

 

Comentaris

Recollim i agraïm les teves propostes de millora de Dalt de la Vila, els pressupostos participatius contemplen vàries propostes que aniran a votacióque recullen millores del centre històric de Dalt la Vila. Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament.

Proposta de l'Ajuntament relacionada:
http://participa.badalona.cat/projectes-pim/66-millora-del-centre-historic-barri-dalt-la-vila

Altres propostes relacionades:
http://participa.badalona.cat/projectes-pim/375-millora-dalt-de-la-vila

Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::