banner badalona

Cercar

167
Suports
Ajuntament Proposta Ciutadana

És hora de l'educació i la sanitat

Com ja sabem tots han estat uns anys en què l'educació i la sanitat han estat molt castigades, drets fonamentals de la nostra comunitat. Els recursos dels quals hi han disposat tots els centres educatius i sanitaris municipals de la nostra ciutat han patit una retallada indiscriminada i només amb l'esforç diari dels professionals i gaudir de la comprensió de la comunitat s'ha pogut sobreviure.

Tot i així la situació es manté i es fa necessari un manteniment de la infraestructura ja existent, la necessitat de contractació de nous professionals és evident, la millora de recursos per mantenir i millorar la qualitat és indispensable i la creació de noves infraestructures que reforcin les ja envellides és el reforç de continuació en un futur immediat.


La meva crida és per unificar les forces en l'educació i la sanitat municipal i destinar part d'aquest pressupost en les escoles públiques i la sanitat pública municipal de Badalona, a banda del pressupost que l'ajuntament ja tingui destinat a aquestes àrees perquè "És hora de l'educació i la sanitat" i és una oportunitat que no podem deixar passar per tornar a la qualitat que teníem abans de la crisi i millorar-la. Es necessita aquesta empenta, es necessita aquest aire, perquè és l'aire del futur dels nostres fills i l'aire per viure dels nostres malalts.


No tinc una concreció del destí d'aquest suport econòmic, potser més professors, pot ser aules noves i ordinadors nous. Potser noves instal·lacions a l'hospital i als caps o més professionals que es puguin atendre, això o poden decidir els professionals dels centres educatius i sanitaris en un procés participatiu i transparent com aquest. Per això la meva crida a unificar forces i destinar de forma col·laborativa els recursos necessaris per a la nostra ciutat.

Moltes gràcies per la vostre atenció.

Publicat per Sergio Garcia el 09 Juny 2016Eix 1. Drets Socials Proposta Ciutadana

Comentaris

Totalmente de acuerdo con las razones de Sergio. Ha de haber un esfuerzo institucional y una complicidad de los ciudadanos y ciudadanas, para entre todos, conseguir unas mejoras sociales irrenunciables.
Publicat per Jose Maria el 09 Juny 2016
Vull afegir que hem de tenir metges d'urgencies de totes les especialitats, perque a algunes no en tenim.
Publicat per Esther_Real el 12 Juny 2016
Dejando a parte las diferencias políticas de cada uno, es imperativo que mantengamos un bienestar común en estos casos tan fundamentales como la sanidad, la educación y la justicia a todos los niveles. Ya que no se puede avanzar en una sociedad sin estos pilares tan básicos y quedan amenazadas las primeras necesidades.
Publicat per Jose Antonio el 14 Juny 2016
Estaría bien: * 1º) reponer los recortes efectuados hasta ahora en sanidad y educación, y * 2º) por ser de Badalona (ya que el presupuesto sale de Badalona), tener algún servicio médico gratuito "extra" del cuál nos podamos sentir orgullosos (por ejemplo: dentista al completo gratis (aparatos de la boca, implantes y demás incluidos). Y así, poco a poco, mejorar día a día nuestra sanidad pública.
Publicat per Esther_Real el 17 Juny 2016
Recollim els teus comentaris. Cal tenir en compte que els recursos humans i econòmics per al funcionament dels centres educatius i sanitaris públics i privats concertats no són una competència municipal, sinó de la Generalitat de Catalunya. Per tant, no pot anar a votació.
Malgrat tot, des de l'Ajuntament s'ha incorporat al PAM el Programa "Promoció de l'èxit educatiu: El territori com a agent educatiu" i el programa "Badalona Cap a una Ciutat Saludable", que tracten diversos dels temes proposats.
Així mateix, pel que fa al manteniment de les infraestructures existents, dins del PAM s'ha dissenyat el Pla d’Equipaments Municipals, que inclourà les necessitats del Pla d'Inversions Municipal.
Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament.

Propostes de l'Ajuntament relacionades:
http://participa.badalona.cat/propostes-eix-1/24-promocio-de-l-exit-educatiu-el-territori-com-a-agent-educatiu
http://participa.badalona.cat/propostes-eix-1/20-badalona-cap-a-una-ciutat-saludable
Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::