banner badalona

Cercar

17
Suports
Canyet Proposta Ciutadana

MILLORAR ACCÉS PEATONAL AL BARRI DE CANYET

Per una mobilitat sostenible, sana i segura d'accés al barri de CANYET”. Millora de la Seguretat viària i l 'Accessibilitat. L’'objectiu disminuir el risc de les persones que es desplacen a peu o en bicicleta i contribuir a la millora de qualitat de l’'aire a nivell local. Entre d’'altres, caldria destacar:

 

  1. Xarxa de vianants, ciclista i de camins escolars: prioritzar proteccions, elements de senyalització,... al llarg dels recorreguts i els desplaçaments a peu, en bicicleta i per accedir al transport públic;
  2. millorar la gestió entre el trànsit i els peatons mitjançant elements tecnològics;
  3. Millorar els camins escolars com a eina de mobilitat segura, tant a peu com en bicicleta
  4. Considerar l'entorn i el paissatge per a unes solucions que mantinguin la personalitat del barri rural i agrìcola

Fent èmfasi especialment la CARRETERA DE CANYET, des del Parc de Bombers fins a Can Ruti, on actualment hi ha pràcticament en tot el seu recorregut una vorera (que en ocasions no compleix l'amplada mínima de seguretat) , i tant sols dos passos peatonals en 2 km de recorregut.
Tenint en compte que es tracta d'una carretera per on els vehicles circulen entre 50 i 80 km/h, seria convenient poder disposar d'una barrera de protecció que protegeixi als vianants dels vehicles.
A partir de la colònia de St Antoni i fins a la carretera de Can Ruti, no existeix cap pas de peatons!. Això provoca que per passar a l'altra banda de la carretera (per agafar l'autobús per exemple) els vianants hagin de creuar la carretera amb un RISC MOLT ELEVAT de patir un atropellament, molt més agreujat en hores de poca llum, on la manca d'enllumenat incrementa encara més el risc.
Igualment condicionar un carril bicicleta i fer-lo protegit facilitaria que els veïns del barri de canyet puguin utilitzar la bicicleta com a medi de transport per desplaçar-se al centre, a l'escola, a la feina...
Actualment les condicions viàries que tenen els veïns de canyet obliguen a desplaçar-se únicament amb cotxe o moto, ja que ni per desplaçar-te a la parada d'autobús més propera deixes de jugar-te la vida.

Comentaris

Compartim la teva preocupació pel que fa a la seguretat viària en aquest i en cadascun dels carrers de la ciutat. Properament hi ha prevista una actuació a la carretera de Canyet, per part de la Diputació de Barcelona i a petició de l'ajuntament, per millorar l’accessibilitat a parades d’autobús i als contenidors. T’informem també que dins del Pla d'Actuació Municipal (PAM) i del Pla d’Inversions Municipals (PIM), l’Ajuntament ha plantejat diverses propostes i programes que tenen molt a veure amb les teves observacions, respecte millores de l’accessibilitat, camins escolars, carrils bici, etc. arreu de la ciutat, totes elles contemplades al Pla de Mobilitat Urbana de Badalona. Per tant, aquesta proposta no pot anar a votació perquè ja s'assumeix per l'equip de govern.
Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament.
Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::