banner badalona

Cercar

49
Suports
Tota la ciutat Proposta Ajuntament

Pla Local de Prevenció de Drogodependències

El Pla Local de Prevenció de les Drogodependències ha de ser un instrument impulsat per aquells serveis i entitats de la ciutat que treballen de forma directa o indirecte en l'àmbit de les drogues amb l'objectiu general de promoure un abordatge integral consensuat a nivell comunitari. El Pla impulsarà actuacions orientades a persones consumidores o en potència de consumir, famílies, professionals i entitats i veïns a partir de 5 eixos d’'actuació: la prevenció universal del consum, la prevenció de riscos associats amb el consum, el diagnòstic precoç i l’accés a tractament, la prevenció de danys i la reinserció social i laboral.

Resultats

  1. Informació i eines a les persones per mantenir actituts favorables a no consumir drogues.
  2. Retard de l’'inici del consum de drogues en edats tempranes i de més risc o la seva eliminació.
  3. Informació necessària per reduir els riscos relacionats amb el consum i facilitar la detecció precoç i l’'accés als serveis d’'atenció i tractament.
  4. Informació necessària i el material higiènic específic a les persones que consumeixen drogues per evitar un consum problemàtic.
  5. Apropament de les persones amb problemàtica de drogues a espais d’'atenció sociosanitària específics per tal de millorar la seva qualitat de vida.
  6. Disminució de la marginalitat i l’'exclusió social de les persones amb problemàtica de drogues, facilitant l’'acompanyament a la inserció social i laboral.
  7. Observatori de drogues que permeti identificar els canvis en els patrons de consum i l'’impacte sobre la salut dels ciutadans.

Calendari

  • 2016 Elaboració i aprovació Pla local.
  • 2017-2019 Implementació i avaluació de les actuacions.

Objectiu 1.a. Badalona inclusiva

Comentaris

Aquesta proposta i d'altres relacionades amb aquest programa passen al Pla d'Actuació Municipal de l'Ajuntament, que s'executarà al llarg d'aquest mandat. Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament
Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::