banner badalona

Cercar

54
Suports
Tota la ciutat Proposta Ciutadana

Plaça Trafalgar, renovació i espai de construcció cultural, lúdica i social de referència

L’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Antoni de Llefià i les entitats del barri amb les que col·laborem estretament, hem valorat que després de 30 anys de la construcció de la Plaça Trafalgar, un dels eixos de centralitat de Llefià i Badalona, cal renovar-la per actualitzar-la a nous usos i valors per a:

-Disposar d’equipament social d’un casal d’avis i espai per a entitats a la plaça.

-Millorar l’accessibilitat de la plaça.

-Millorar àrees a la plaça per a grups d’edat  (sorrals per als infants, bancs...)

-Augmentar espais verds i menys de formigó.

-Disponibilitat d’un escenari fix a la plaça, per donar servei a la contínua programació d’actes culturals que acull la plaça, i que implicaria un estalvi econòmic alhora que facilitaria l’increment d’activitats.

-Afavorir el lleure actiu

La proposta que realitzem pretén amb l’actuació integral a la Plaça Trafalgar, assolir diferents objectius estratègics, resoldre les deficiències d’espais que tenim les entitats i al mateix temps guanyar un servei i equipament a nivell de ciutat, que sigui generador de participació, treball en xarxa i que esdevingui un espai de construcció cultural, lúdica i social de referència.

Amb un espai o edifici a peu de carrer, sostenible i amb eficiència energètica, que tingui una infraestructura suficient per permetre hostatjar activitats i projectes com:

-Sala polivalent, per a exposicions artístiques i de recuperació de la memòria històrica, saló d’actes per a activitats culturals de petit format.

-Centre de Recursos per a entitats, associacions (informació, documentació,assessorament, préstec de material tècnic per a activitats...)

 

-Espai de formació per al petit comerç, per a les entitats i nouvinguts.

-Espai de referència per a la promoció de l’economia social, comerç just.

-Telecentre, espai tecnològic de referència de Llefià i de la ciutat, per afavorir un laboratori d’innovació social, tecnològica i reduir l’analfabetisme digital.

-Ludoteca oberta a la plaça

-Casal d’avis

-Punt verd de recollida de piles, tintes, fluorescents, olis domèstics... amb informació i formació sobre gestió de residus.

-Eix de la cultura popular amb espai per a tallers d’art, de gegants, cap grossos...

Publicat per AVV Sant Antoni de Llefià el 19 Juny 2016Eix 1. Drets Socials Proposta Ciutadana

Comentaris

Proposo també la creació d'un local per les entitats del districte a la zona al costat de la Torre Mena. Ara mateix les entitats del districte pateixen una manca d'espais comuns on treballar i un local on poguessim aplegar-se ajudaria a la coordinació i la millor desenvolupament de les seves tasques.
Publicat per Victor Moya del Barrio el 28 Juny 2016
Valorem la teva inquietud per la situació de la Plaça Trafalgar. Informar que l'Ajuntament treballa conjuntament amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona per a la reforma integral d'aquesta plaça. Per aixó, aquesta proposta no pot anar a votació perquè ja s'assumeix per l'equip de govern.
Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament.

Proposta de l'Ajuntament on s'incorpora la teva proposta: http://participa.badalona.cat/projectes-pim/101-placa-trafalgar-i-entorns Altres propostes relacionades http://participa.badalona.cat/projectes-pim/239-placa-trafalgar
Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::