banner badalona

Cercar

21
Suports
Tota la ciutat Proposta Ciutadana

pisos de lloguer social per a persones amb discapacitat intel·lectual

Des d'Aspanin, entitat que treballa en la defensa de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies demanem que quan es posin pisos de lloguer social a disposició de persones que en tenen molta necessitat es consideri un percentatge per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Comentaris

La proposta ja està contemplada en el Programa del PAM “Polítiques Públiques d'Habitage a Badalona 2015- 2020”, que reconeix les persones amb discapacitats. Requereix una mirada específica per tal d’adaptar les propostes que, des de les administracions, especialment l’Ajuntament, s’han de fer en relació a les necessitats d’habitatge, tant pel que fa a l’adaptació, com el suport o qualsevol altra tipus de política o actuació complementària. En aquest sentit, el projecte proposa:

a.1) en la proposta de Pla Local d'Habitatge, en la definició de Programes d’actuació amb la identificació d’objectius, es contempla, respecte a la resposta de demanda d'habitatge: el parc de lloguer i el dret de superfície, el parc de lloguer social, habitatges d’emergència, habitatges d’inclusió i altres modalitats (allotjaments familiars, allotjaments temporals, masoveria urbana, xarxes col.laboratives per a compartir pis, albergs per a col·lectius específics – dones o infància maltractada, sense sostre o persones desnonades - )
a.2) en el programa d'accés a l'habitatge, es crea el servei de borsa de lloguer d'inserció de col·lectius específics, sempre i quan es compleixi requisit de persones físiques amb la plena capacitat legal per a contractar i obligar-se.
a.3) en el programa d'ajuts a l'habitatge, es crea el serveis d'ajuts per adaptar l'habitatge a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda.

Tanmateix, a part del programa, esmentar que:
b) L'aprovat inicialment Reglament de la Mesa de Valoració de les Emergències Econòmiques i Socials en l'àmbit de l'habitatge de Badalona, contempla en l'apartat de valoració i priorització, les persones amb discapacitat.
c) L'Agència de l'habitatge de Catalunya disposa de recursos per entitats com Aspanin, l'anomenada xarxa d'habitatges d'inserció social, destinada a donar suport econòmic a entitats que gestionen pisos tutelats per a col·lectius en risc d’exclusió.
Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament.
Programa de l'Ajuntament on s'inclou teva proposta:
http://participa.badalona.cat/propostes-eix-1/32-politiques-publiques-d-habitatge-a-badalona-2016-2019
Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::