banner badalona

Cercar

4
Suports
Tota la ciutat Proposta Ciutadana

Reutilització dels equipaments públics i sufragats amb fons públics

Hi ha una necessitat evident d'espais on fer coses. Per part d'entitats associatives, entitats de serveis o per part d'agrupacions veïnal, grups d'interessos comuns, xarxes... veïnat que necessita trobar-se, joves i infants que necessiten jugar, fer esport lliure o no... molta gent amb iniciatives dinamitzadores, i falta d'espais per fer coses. O moltes dificultats per fer-los servir.

D'altra banda hi ha desenes, potser centenars, d'equipaments públics que es passen moltes hores tancats o que disposen de sales buides o que són dús exclusiu per a unes entitats o serveis a qui en algun moment es va cedir el seu ús. O locals privats però gestionats per entitats que reben diners públics i fan una funció pública i que també estan infrautilitzats.

És molt conegut el projecte de patis oberts. Seria en aquesta línia però anant molt i molt més enllà. gens menyspreable la quantitat de grans sales d'actes que tenen moltes entitats o equipaments (casals d'avis inclosos) amb un ús molt menor. És un desaprofitament que no ens podem permetre.

La meva proposta és que es faci un programa específic per aconseguir un inventari exaustiu de tots els locals amb les seves prestacions i usos, i que es dinamitzi un ús compartit que permeti:

- reutilització dels equipaments i espais per més d'un servei o entitat

- obertura d'eapais adjacents (patis, jardins, eres)

- flexibilitat en horaris d'ús dels equipaments , valorar possibilitats d0autogestió

- revisió de les concessions d'aitogestió que acaben essent excloents (entitats privades que gestionen espais i serveis públics, qui controla?

etc. 

- regularització tècnica, legal dels usos compartits, amb convenis o els tractes que es decideixi per acotar les responsabilitats, afavorint la responsabilització i apoderament de les persones i entitats 

 

 

Publicat per Maria Ginesta Teixidó el 29 Juny 2016Eix 1. Drets Socials Proposta Ciutadana

Comentaris

Valorem el teu interés per la situació dels equipaments municipals. T'informem que un dels programes proposats en el PAM és el "Pla d'equipaments municipals", des del que es preveu fer aquest estudi amb la participació de la ciutadania. Seguirem informant. Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament.

http://participa.badalona.cat/propostes-eix-2/104-pla-d-equipaments-municipals
Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::