banner badalona

Cercar

8
Suports
Tota la ciutat Proposta Ciutadana

Consolidar i ampliar l'Equip de Mediació

10 anys després de la seva creació, aquesta ciutat compta amb un Equip de Mediació de només 3 professionals per a la tercera ciutat més gran de Catalunya amb prop de 220.000 habitants. Va néixer al 2006 amb 6 professionals, al 2012 es va reduir a 2 i des del 2015 són 3.

La mediació és un procés en qual les persones busquen solucions útils, realistes i consensuades que permeten gestionar els conflictes mitjançant el diàleg, acompanyades per una mediadora imparcial que té en compte els interessos, necessitats i possibilitats de cada part. Es gestionen conflictes per dificultats de comunicació i malentesos, sorolls, olors, animals domèstics, utilització d’espais comuns, humitats, neteja, mal funcionament de les comunitats de veïns i veïnes, conflictes entre pares i fills i en el si de la família que afectin a la convivència de l’escala i d’espai públic.

Un altre fita que forma part de la feina quotidiana de l'Equip abasta la vessant més pedagògica de la mediació, amb la finalitat de produir el canvi cap a una ciutadania més responsable i cívica. Un objectiu important en la seva tasca és formar a joves i agents socials compromesos en la millora de la convivència i en la gestió alternativa de conflictes. Però si no es dota de més personal aquesta fita queda molt limitada i han de prioritzar l’atenció a les peticions de mediació.

 

Per últim, comentar que és un servei gratuït però continua sent molt desconegut, cal més difusió per tal que sigui accessible per a tota la ciutadania.

Comentaris

Com bé expliques l'Ajuntament ja disposa d'un servei de mediació. És voluntat municipal potenciar aquest servei en el marc de la política de convivència, ja que és un instrument bàsic i imprescindible pel desenvolupament del "Pla de convivència i civisme", que es concreta com un dels programes del PAM. Seguirem informant.
Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament.

Programa de l'Ajuntament on s'inclou teva proposta:
http://participa.badalona.cat/propostes-eix-1/27-pla-de-convivencia-i-civisme
Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::