banner badalona

Cercar

56
Suports
Raval Proposta Ciutadana

Reforma dels carrers dels barris Raval/Progrés

Els barris del Raval/Progrés de Badalona presenten carrers amb voreres estretes i calçades desproporcionalment amples en relació al tipus de trànsit, i tant asfalt com rajoles estan en mal estat en molts punts. Hi ha motls trossos de carrers on s'han instal·lat pilots metàl·lics perquè no aparquin els cotxes a sobre, però això també dificulta i entorpeix, per no dir impossibilitat, el pas de cadires de rodes. Exemples d'aquests carrers són: Conquista, Repúplica portguesa, Guixeras, Torras i Bages, Latrilla, Güell i Ferrer, Maria Cristina, Sagunt, Príncep de Bergara, etc. Alguns carrers d'aquestes àrees ja han tingut una reforma en els últims anys (Alfons XII, Guifré, Francesc Macià) amb una millora notable en l'espai per al vianant, i millora també en temes de paisatgisme (incloure arbrat on abans no n'hi havia)

La meva proposa és d'engear un pla de reordenació d'aquests barris, donant més espai al vianant, eliminant barrerees, aixamplant voreres, introudint elements com l'arbrat, i instal·lant els conetors subterranis, per evitar així focus de males olors  i punts on s'orina la gent.

Una possible opicó és, tal com s'ha fet en altre zones de la ciutat, anivellar la zona de calçada amb la zona de vianants, i fer un espai híbird que no divideixi els espais.

Comentaris

100% d'acord amb en Ferran. En una altra proposta que he obert al Pla d'inversions, he comentat que alguns carrers del barri (exemple clar Galileo) tenen pivots que IMPEDEIXEN el pas de gent amb cadira de rodes i/o cotxets infantils (o sigui, per entendrens, una mala actuació de governs anteriors fa imposible passar amb un carricotxe per una vorera, és de bojos) a més de voreres en mal estat que poden propiciar caigudes.
Publicat per Ernesto el 14 Juny 2016
Els carrers del Raval i el Progrés, igual que molts de Casagemes, tenen una configuració d'amplada que els fa idonis per ser de plataforma única. Reformes en el sentit de la que s'ha fet al carrer Francesc Planas i Casals pacifiquen el trànsit, donen més espai al vianant i eliminen barreres arquitectòniques. El meu suport a la proposta!
Publicat per Adrià Oliver Casamajó el 14 Juny 2016
Valorem la teva inquietud sobre la mobilitat i accessibilitat de la zona. T'informem que la teva proposta anirà a votació del pressupost del Districte 5.
Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament.
Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::