banner badalona

Cercar

9
Suports
Tota la ciutat Proposta Ciutadana

Sistemes de drenatge urbà sostenibke

Implementació de sistemes sostenibles de drenatge a la ciutat. Cada cop que hi ha precipitacions la nostra platja i el mar queden bruts, amb bandera vermella. Si les pluges són fortes, se'ns inunden els carrers, queden bruts de lixiviats, els sobreeixidors no poden abastir el volum d'aigua precipitat.

Amb un sistema d'aquests (SUDS) podem separar l'aigua pluvial de l'aigua de sanejament evitant que s'embruti més, vagi al mar, inundi la ciutat i a més la podem reaprofitar. Assumir que l'aigua no s'ha de malgastar i poder fer servi la de pluja seria tot avantatges. 

Aquest tipus d'instal·lacions són còmodes i agradables al paisatge, queden integrats en parcs i jardins.

Comentaris

Compartim la teva preocupació pel drenatge de la ciutat. Aprofitem per recordar que d'acord amb el Pla municipal de sanejament es va construir un primer dipòsit regulador que recull les aigües de la conca de la Rambla de Sant Joan i del Torrent de la Batllòria, precisament per evitar inundacions i que les aigües acabin a la platja. El Pla preveu la construcció d’altres dipòsits de diferent volum i en d’altres conques de la ciutat que s’aniran construint a mida que hi hagi disposició pressupostària ja que es tracta d’obres molt costoses. Així mateix en el Pla de Clavegueram es recullen un seguit d'actuacions més urgents i que estaran a disposició de ser prioritzades i votades en aquest procés de pressupostos participatius. Cal recordar també que la neteja de les platges i la qualitat de les aigües del mar són competència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La qualitat de les aigües del mar també depenen de la quantitat de residus que s’evoquen per les rieres a tot el litoral català.
Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament.
Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::