banner badalona

Cercar

7
Suports
Tota la ciutat Proposta Ciutadana

Compra i contractació pública socialment responsable

L’Economia Social i Solidària ha demostrat capacitat per abastir el conjunt de les necessitats socials. En aquest sentit, des del municipi, amb el consistori al capdavant, s’ha de fomentar la compra i contractació pública socialment responsable.

En aquest tipus de compra l’Ajuntament prioritza criteris socials, ètics i ambientals en la contractació i compra de béns i serveis. Això es fa a partir de la incorporació de clàusules socials que reconeixen, entre altres, condicions de treball digne, igualtat salarial, inserció sociolaboral, sostenibilitat ambiental, circuits de proximitat, equitat de gènere.

 

També es pot contemplar en aquest apartat la transferència de la gestió d’un servei municipal a una empresa o entitat d’Economia Social i Solidària (sense abandonar-ne la titularitat, la fixació de criteris, ni el control sobre la gestió), amb transparència i mecanisme de participació dels usuaris.


Fóra bo, també, de fixar anualment una quantitat econòmica dedicada a fer reserva de mercat per a les empreses d’Economia Social i Solidària.

Publicat per Xarxa d'Economia Solidària_Barcelonès Nord el 27 Juny 2016Eix 2. Lideratge i oportunitats de ciutat Proposta Ciutadana

Comentaris

Valorem la teva proposta i t'informen que l'Ajuntament esta estudiant la via per a implementar majors i millors criteris de clàusules socials i medi ambientals en els contractes públics. Per tant, aquesta proposta no pot anar a votació perquè és assumida pel govern.
Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament.
Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::