banner badalona

Cercar

71
Suports
Tota la ciutat Proposta Ajuntament

Badalona al projecte estratègic de l’'eix Besòs

Aliança estratègica, formalitzada a través del Consorci del Besòs, de les ciutats de Barcelona, Sant Adrià, Santa Coloma, Montcada i Badalona pel desenvolupament econòmic i social de les poblacions vinculades al Riu Besòs, especialment els territoris situats a la llera del riu. L’'objecte de l’'aliança és la planificació territorial, social i econòmica en clau metropolitana, la mobilitat en clau urbana, la coordinació de les inversions i la generació de nous recursos i activitats per a la ciutat. En aquest marc, el programa considera clau la implicació dels consells de participació i dels àmbits de l’'estructura tècnica i política de l’'Ajuntament.

Resultats

  1. Coordinació entre els ajuntaments que formen part del Consorci de les polítiques públiques comunes a l’'objecte de millorar la planificació i l’'obtenció de recursos.
  2. Polítiques públiques a l’'eix Besòs: més innovadores, racionals i de qualitat.
  3. Augment del treball en xarxa i transversal dins i fora de l’'ajuntament de Barcelona.

Calendari

  • 2016 (setembre) – Formalització aliança en el marc del Consorci del Besòs
  • 2017 – 2019 – Elaboració de projectes en matèria de mobilitat, energia, reindustrialització, especialment davant convocatòries supramunicipals (Generalitat, Estat, Europa), execució i avaluació.

Objectiu 2.b. Badalona Metropolitana

Comentaris

Totalment d'acord en la participació de Badalona amb el Consorci del Besos, no obstant això, hauriem de tenir en compte que Sant Adrià del Besós amb tots el respectes s'ha anat convertint en el cul de sac de l'àrea metropolitana, on ens concentren la gran majoria d'infrastructures energètiques i mediambentals necesssaries per el funcionament de l'àrea metropolitana, en aquest sentit la nostre frontera sud est que compartim amb Sant Adrià del Besos, és un dels punts negres que persisteixen a la ciutat des de fa decades. El desemvolupament de la façana marítima de Badalona, amb la creació d'un nou barri (Front Marítim) afegit al que serà la nova centralitat a la nostre ciutat, el Canal del Gorg, fan absolutament necessària una intervenció urbanística, mediambiental i de mobilitat en la zona de les tres xemeneies, en uns terreneys on aproximadament el 25% de la superfície pertany a la ciutat de Badalona i consecuentment als seus veïns. La coordinació en aquest sentit entre tots dos consistoris no només es necessaria, si no imprescindible. Coneixeu de sobres la meva opinió sobre el que suposa el manteniment de les tres xemeneies per el desemvolupament d'aquest territori i en auqest sentit, si la ciutat de Sant Adrià vol mantenir les tres xemeneies i sufragar el seu manteniment amb diners que provinguin del consorci o ents supramunicipals en els que Badalona es part implicada, es farà necessària una consulta els veïns que vivim més aprop d'elles, en tot cas quansevol decisió al respecte que afecti el nostre municipi i per tant els nostres veïns com son la població que viu al Barri fronterer de La Mora, hauria de comptar amb el seu vist-i-plau.
Publicat per el 16 Juny 2016
Aquesta proposta i d'altres relacionades amb aquest programa passen al Pla d'Actuació Municipal de l'Ajuntament, que s'executarà al llarg d'aquest mandat. Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament
Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::