banner badalona

Cercar

112
Suports
Tota la ciutat Proposta Ajuntament

Millora de la Qualitat de l’Aire a Badalona

Pla municipal de millora de la qualitat de l'aire l’objectiu del qual és acomplir els valors de qualitat de l’aire establerts per la UE així com els recomanats per l’OMS: Aire+Net. Badalona és troba dins de la zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric declarada per la Generalitat de Catalunya l’any 2006. Aquests programa està íntimament vinculat a l’execució de les mesures definides al pla de mobilitat urbana així com als plans de mobilitat supramunicipals.

Resultats

 1. Millora de la qualitat de l’aire del municipi per tal d’assolir els valors marcats per la normativa vigent i delimitació i establiment de zona de baixes emissions que reguli la circulació de vehicles contaminants. Actuació conjunta amb els municipis de l’entorn.
 2. Mesures a l’entorn de zones escolars afectades per nivells elevats de contaminació. Camins escolars.
 3. Protocol d’actuació coordinat entre les diferents administracions per donar resposta a situacions d’episodis contaminants.
 4. Ambientalització progressiva tant de la flota de vehicles municipal com aquelles vinculades a les pliques municipals. Priorització de la mobilitat elèctrica, híbrida o poc contaminant.
 5. Tarificació de l’aparcament en funció del potencial contaminador dels vehicles (etiquetatge DGT), gestió de l’aparcament a la via pública amb criteris ambientals:
 6. Estudi de la viabilitat de la implementació de la zona verda a la ciutat.
 7. Promoció dels modes de desplaçament no motoritzats. Mobilitat peatonal i ciclista.
 8. Vehicles elèctrics, híbrids i poc contaminats a la flota de transport públic.
 9. Reducció de la resuspensió de partícules a partir de la millora del manteniment de la via pública i establiment de catàleg de bones pràctiques mediambientals a les obres i el transport de materials.
 10. Regulació del volum de vehicles que circulen per les vies ràpides que travessen la ciutat: C-31 i B-20, on s’origina el 54% de les emissions del municipi.

Calendari

 • 2016 – 2019: Planificació i avaluació actuacions (els valors legislats per la UE s’han d’assolir el 2017)

Objectiu 2.c. Badalona Sostenible

Comentaris

Els éssers vius vegetals com els arbres tenen la facultat d'eliminar el CO2 i crear oxigen. Crec que són motius importants per tenir-los d'aliats i no maltractar com fem amb les podes innecessàries i atemporals.
Publicat per Ignacio el 19 Juny 2016
Per que no fem servir autobusos alimentats per hidrogen , com fan ja en unes quantes ciutats europees , contaminació 0 i a més hi ha un fabricant espanyol d'autobusos d'aquest tipus. No cal inventar ni investigar només preguntar als que ja ho estan fent servir. Fàcil no ?.
Publicat per Ignacio el 19 Juny 2016
Aquesta proposta i d'altres relacionades amb aquest programa passen al Pla d'Actuació Municipal de l'Ajuntament, que s'executarà al llarg d'aquest mandat. Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament
Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::