banner badalona

Cercar

93
Suports
Tota la ciutat Proposta Ajuntament

Agència Local de l’Energia i Canvi Climàtic

En el marc dels compromisos en resposta a les necessitats de revisió del model energètic actual i lluita contra el canvi climàtic, recull el conjunt d’accions per a la millora de l’eficiència energètica, la promoció de les energies renovables i la lluita contra el canvi climàtic, redacció d’un pla d’adaptació al canvi climàtic.

Resultats

 1. Reduir per al 2030 les emissions de CO2 al territori de Badalona com a mínim un 40 % al 2030 mitjançant la millora de l’eficiència energètica i un major ús de les energies renovable.
 2. Estructura orgànica municipal que gestioni de manera òptima i centralitzada els consums municipals.
 3. Programes d’inventari, comptabilitat energètica, monitorització de consums i gestió intel·ligent de les instal·lacions.
 4. Reducció del consum energètic i la despesa econòmica associada al mateix i promoció de la renovació de l’enllumenat públic amb criteris d’eficiència energètica.
 5. Increment del nombre d’instal·lacions d’energies renovables. Pla d’autosuficiència municipal.
 6. Compra de l’energia 100 % d’origen renovable.
 7. Renovació de la flota municipal. Promoció de la mobilitat elèctrica.
 8. Posar les bases per a la construcció de l’ecobarri de l’ARE de l’Estrella. Redacció de normativa específica
 9. Redacció del pla d’adaptació al canvi climàtic.
 10. Reducció de la despesa energètica de les persones amb dificultats, creació de la figura de l’assessor energètic municipal
 11. Plànol de recursos energètics: conèixer les possibilitats d’instal·lació d’energies renovables a les cobertes i terrasses.
 12. Assessorament i sensibilització del sector del comerç, industrial i domèstic

Calendari

 • 2016 – 2019: Planificació i avaluació actuacions
 • 2020 i 2030: Reducció d’emissions de CO2 i millora de l’eficiència energètica.

Objectiu 2.c. Badalona Sostenible

Comentaris

És important que la ciutat s'impliqui molt més envers a la lluita contra el canvi climàtic i en la reducció d'emissions contaminants. Això també passa per una millora en la xarxa de transports públics entre barris de la perifèria (principalment part Oest de la ciutat) amb el centre, un gran handicap durant molts anys.
Publicat per Raúl Blanco Rodríguez el 15 Juny 2016
Creiem que Badalona necessita una nova cultura medi ambiental per el respecte i la salvaguarda del seu entorn. La població s'ha de fer responsable del seu territori per gaudir dels seus espais naturals i urbans. Jo crec que en Raúl Blanco té raó, és molt interessant i ja ho havíem pensat abans. Esperem que a la gent li sembli una bona proposta!!!
Publicat per Serena Spedo el 27 Juny 2016
Cal orientar cap a un transport públic de qualitat ( autobusos híbrids o elèctrics ) i no de quantitat, ho dic per experiència pròpia,darrerament s ha incrementat les línies pel carrer independència a bufala, i veiem els autobusos molt més buits, amb augment de contaminació acústica i medioambiental.
Publicat per joan el 28 Juny 2016
Aquesta proposta i d'altres relacionades amb aquest programa passen al Pla d'Actuació Municipal de l'Ajuntament, que s'executarà al llarg d'aquest mandat. Gràcies per la teva participació, seguim treballant i decidint Badalona conjuntament
Publicat per Ajuntament el 19 Octubre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Plaça de la Vila, 1 :: 08911 Badalona :: Tel. 93 483 26 00 :: participacio_ciutadana@badalona.cat :: Nota legal ::